Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Найкращі роботи фотохудожників з усього світу отримали нагороди у Рівному

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Вишуканий мистецький захід відбувся вчора у Рівному. У Виставковій залі Міського будинку культури відбулося урочисте відкриття Першого міжнародного салону художньої фотографії «GRAND PHOTO SALON 2016».

На церемонію нагородження переможців завітало чимало фотохудожників, журналістів, людей мистецтва та творчих рівнян.

Ідея організувати масштабний міжнародний фотоконкурс виникла у рівненських фотомитців Анатолія Волоха та Сергія Щеглеватих. В усьому світі рівень художньої фотографії з кожним роком зростає, тому Рівне, яке часто називають фотостолицею, адже тут постійно відбувається чимало яскравих фотоконкурсів та виставок, має всі переваги, щоби бути містом народження Першого міжнародного салону художньої фотографії.

Протягом півроку фотохудожники із 63 країн світу надсилали свої роботи, завантажуючи їх на сайт grandphotosalon. Роботи приймалися у чотирьох категоріях – секціях: колір, монохром, «подорож» та «креатив», для кожної з яких один автор міг надіслати не більше 4 фотографій. Обов’язковою вимогою була змістовна назва роботи.

Відтак на суд журі було представлено роботи 523 авторів, які надіслали понад 6000 своїх фото. Участь у проекті взяли фотохудожники з таких країн як Україна, Росія, Латвія, Бельгія, Німеччина, Франція, Канада, Італія, Іспанія, Люксембург, Гонконг, Кіпр, Індія, Оман, Саудівська Аравія та багато інших. А у процесі конкурсу зав’язалося чимало дружніх та професійних контактів. Зокрема, кілька рівненських авторів завдяки фотосалону ближче познайомилися одне з одним, дізнавшись про спільні творчі інтереси, прагнення та уподобання. Так народився фотоклуб «Гранд фотосалон Рівне», засновниками якого стали, зокрема, автори проекту та ще один відомий рівненський  фотохудожник Олександр Шахманцір.

В результаті журі, до складу якого увійшли фотомитці з України та Словакії - Сергій Бусленко, Габріель Гранд, Ярослав Гутек, Олег Куцький та Анатолій Волох, визначило 135 переможців, роботи яких і були представлені на виставці в Рівному.

Медалі, стрічки та дипломи переможці «Grand Photo Salon 2016» отримували від найвищих інстанцій у світі фотомистецтва, під патронатом яких проводився конкурс у Рівному. А саме - від Міжнародної федерації фотомистецтва (The International Federation of Photographic Art), Національної спілки фотохудожників України, Міжнародної асоціації художньої фотографії (International Association of Art Photographers), Міжнародного об`єднання фотографів, а також від Гранд Салону.

Долучилось до фотосалону і місто – на реалізацію проекту міська влада. За словами заступника міського голови Галини Кульчинської, це тішить, що Управління культури міняє формат роботи. Цікаві ідеї від творчих людей Рівного заслуговують на фінансову підтримку. І результат цієї роботи сьогодні ми бачимо.

На жаль, не всі митці змогли відвідати наше місто, щоб особисто взяти учать у церемонії нагородження. Власне, безпосередньо привітати з перемогою можна було таких рівненських авторів, як Валерій Якимчук - нагороду отримала робота «Lady in Red», Олександр Бусленко - «Still life 01», Ангеліна Надежда – «Dream about beauty», одесит Олександр Сінельніков із фотороботою «Вечер одесского двора», Петро Подолець - «Ірина», Олександр Шахманцір та деякі інші.

Організатори відзначають, що кожна робота, представлена на конкурс, є особливою та неповторною, а мова мистецтва – це та мова, яка зрозуміла всім народам, в усіх країнах.

Експозиція Першого міжнародного фотосалону «Grand Photo Salon 2016» триватиме до 18 квітня, щодня з 12 до 17 години (сб,нд - вихідні).

 

 

 

 

Матеріал підготувала Ангеліна Непомняща

http://golosno.com.ua/novini/1460203712-naykrashchi-roboti-fotohudozhnikiv-z-usogo-svitu-otrimali-nagorodi-u-rivnomu.html

 
Пошук
Анонс подій

(03/29/16) Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна»

Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» ініційована Міністерством культури України для п�...

(02/23/16) Розпорядження міського голови про перейменування топонімічних об'єктів м. Рівного

Розпорядження міського голови про перейменування топонімічних об'єктів м. Рівного   ...
Хто на сайті
На даний момент 45 гостей на сайті